22 d’abril del 2012

Cursa dels Bombers


Avui, uns 24.000 corredors s’han donat cita a la 14ena edició de la multitudinària Cursa dels Bombers de Barcelona. Aquest any, rècord de participació tan masculina com femenina. Cal destacar que un terç dels participants eren fèmines. Enguany, la samarreta era morada, una samarreta Nike feta per 8 ampolles reciclades. La visió de tanta gent amb la samarreta, de per sí, ja impressionava i més veient les imatges amb l’helicòpter.

En aquesta ocasió només ha participat el Jonatan, també cal destacar que el Jose corria a Tarbes.

A les 10.00 es donava el tret de sortida, abans però, uns minuts d’escalfament i estiraments al voltant de la sortida, situada a l’avinguda del marquès de l’argentera. Tenia ganes de participar-hi ja que n’havia sentit a parlar moltbé, i avui ho he pogut comprovar. El cel  tapat, bona señal, ja que no faria calor i es podria córrer a bons ritmes. A les 9.50 m’he col·locat entre la multitud en el calaix sub 45’. Aquest sistema de calaixos ha sigut millorat en aquesta edició oferint dues sortides. La primera,  amb els calaixos fins el sub 60’ i la segona amb la resta de participants. S’agraeix ja que tanta gent és dificl de surtir en una sola sortida.

Els 10 minuts que faltaven per la sortida han sigut per mi, dels moments més espectaculars de la cursa. Video motivacional en una super pantalla, amb imatges èpiques  com la escena de la pel·lícula  Braveheart, tot acompañat de música motivacional. L’espectacle ha conclòs amb la cançó  del último moichano interpretada per un violinista. Moment de pell de gallina i senyal que la cursa començava.

Sortida neta i primers 4 km duríssims amb la pujada del paral·lel i la gran via. M’he notat la falta d’entrenaments especialment aquí, ja que el meu primer parcial en 22.50 ho confirmava. Al km 4 avituallament i partir d’aquí bastanta baixada fins la meta. Al km 8, segon avituallament, cosa que no havia vist mai. Al final 45.25 baixant 2 minuts de Corte inglés i anant agafant la forma després de la lesió.  Satisfet i content del resultat.

Destacar la gran infraestructura muntada per Nike amb centenars de voluntaris. Sense ells les curses d’aquestes dimensions no serien pas possibles. També els canons d’aigua, els grups de música animant als corredors i el Tunel Powersong final, motivante a l’entrada a la meta. Per suposat, donar gràcies a la gent animant en tot moment, sense ells les curses serien molt més dures.

Fins aquí, la crònica, us deixo l’enllaç del resum de la cursa d’ Esports3:


Salut i Km’s!!

2 comentaris:

  1. La classificació de la cursa on està?

    ResponElimina
  2. Tens els resultats en aquests enllaços:

    http://www.cursabombersadmin.com/2012/resultados.php

    http://www.championchip.cat/web/resultats/

    ResponElimina