2 de gener del 2012

Cursa dels Nassos 10km (Barcelona)




El dissabte 31/12/2011 vam córrer la tradicional cursa de Sant Silvestre, ara anomenada Cursa dels Nassos a Barcelona en referència al personatge mitològic català, l'Home dels Nassos. Bones fonts de Barcelona expliquen que aquest home de llegenda té tants nassos com dies li queda a l'any, i la cursa es soladiritza amb els milers de nens que cada 31 de desembre el busquen.  La primera Sant Silvestre es va celebrar a Sao Paulo el 1924, i sembla que aquesta manera d'acomiadar l'any va tenir molt d'èxit perquè avui en dia és present en el calendari de moltes ciutats importants. A Barcelona en concret, la primera edició va ser el 1999. Aquesta cursa és puntuable sobre 100 en la Challenge 10K Barcelona.

L'equip d'esquerra a dreta: Ivan, Sergi, Jose, Pona.
Aquest cop vam tenir l'ocasió de participar gairebé tot l'equip de Meià Runners al complet: Ivan, Jose, Pona i Sergi.

A les 16:15, a falta d'una hora i quart per l'inici, ens vam reunir tots a l'aparcament gratuït que els organitzadors de la cursa van proporcionar. Poc a poc es va anar omplint i la multitud s'anava tenyint del fúcsia de les samarretes que regalaven amb la inscripció. S'ha de dir que el color d'aquestes no va deixar indiferent a ningú. Tot i ser 10.000 corredors inscrits, vam poder fer un bon escalfament ja que els voltants de la zona de sortida eren molt amplis. La temperatura era d'uns 14 graus, ideal per córrer. Després de l'escalfament, vam reunir l'equip per fer teràpia motivacional. Era la primera vegada que l'Ivan corria a Barcelona i això es va notar en les ganes de tots per tal que Meià Runners féssim un bon paper.


Estàvem convocats al carrer Selva de Mar. Aquest any la sortida quedava dividida en  vuit calaixos segons la millor marca personal acreditada en la darrera cursa de Championchip.cat. El Jose al primer calaix, amb l'èlit, el Sergi al segon calaix amb el grup que baixava per poc dels 40' i l'Ivan i el Pona al quart calaix tancant la primera sortida. La segona sortida va ser per la resta de calaixos. 


A les 17:30 en punt es va donar el tret de sortida. Com acostuma a passar en aquestes curses tan multitudinàries, al prinicpi costa sortir de l'embut, però a partir del quilòmetre dos ja tothom es va anar centrant en el seu ritme i es podia córrer bastant bé. Durant els primers 4 km's vam córrer pel costat del mar fins a arribar a les torres Maphre, d'aquí vam trencar cap a Set Portes per així encarar ja en la direcció de la meta. El punt d'avituallament era al km 6 aproximadament, abans d'encarar la pujada del carrer de la Marina. S'ha de dir que els punts on repartien ampolletes d'aigua estaven molt ben repartits i eren molt eficinents. Un cop arribats a diagonal, tot i que encara quedaven uns tres km's, va ser més fàcil distreure la ment ja que semblava que la meta estigués a tocar, i a més les voreres eren plenes de gent animant. És digne de menció, que l'encarregat de comentar l'arribada va fer una molt bona feina, ja que els seus comentaris en els últims metres van ajudar a acabar a més d'un.


Jose a l'arribada. 

El Jose va aconseguir batre la seva millor marca personal amb un temps de 35:34. És l'estrella de Meià Runners i a cada cursa està lluitant per les primeres places de la categoria. Gran Jose. 

L'Ivan va debutar a Barcelona amb una bona marca de 45:44. Va reservar les forces pel final ja que en el segon parcial va retallar pràcticament un minut respecte el primer, molt bo.

El Pona va aconseguir la seva millor marca personal amb un temps de 43:06, baixant així deu segons el seu millor registre. El Pona va començar a córrer aquest setembre i en cada cursa ha anat millorant.

El Sergi va mantenir la seva marca per sota dels 40' que va aconseguir a la Jean Bouin. Tot i no ser la seva millor marca, va fer un temps de 39:32.

Per acabar, dir que l'organització de la cursa no va deixar a tothom satisfet ja que els obsequis en aquesta van ser nuls, i l'elevat preu de l'inscripció no s'escau. Tot i així l'ambient va ser molt bo i sa, que és el més important, i de ben segur que hi tornarem l'any que ve.

Per primera vegada vam aconseguir ser quatre membres de Meià Runners en una mateixa cursa, això cada vegada va a més. Fem una crida a la participació de Joan Cebrián en alguna de les curses que queden abans d'acabar la temporada!

Salut i km's!!





1 comentari:

  1. Meià Runners es va classificar com a equip en la posició 128 de 196 de la Cursa dels Nassos.

    ResponElimina