29 d’abril del 2012

3a Cursa Nocturna de l'Hospitalet

El passat dissabte 28/04/2012 vam córrer la 3a Cursa Nocturna de l'Hospitalet. En aquesta ocasió, els membres de l'equip de Meià Runners que hi vam participar vam ser el Jonatan i el Sergi. L'event esportiu es dividia en dues curses, una de 5km a les 20:15h, ideal per a què corredors novells poguessin fer el primer pas en curses populars; i una de 10km a les 21:00h. La gràcia i principal atractiu d'aquesta cursa és que la major part del seu transcurs és de nit, a diferència de la gran majoria de curses. Nosaltres vam córrer la de 10km.

El Jonatan i el Sergi abans de la sortida.
A les 20:00h ja érem a lloc, preparats per veure la sortida de la cursa de 5km i anar escalfant la ment. Aquesta sortia del centre comercial Gran Via 2 i passava pel centre de l'Hospitalet. La 10km serien dues voltes al mateix circuit. Amb menys de 15 minuts va arribar el primer corredor que finalitzava la 5km.

Vam anar a deixar les coses al guarda-roba i vam buscar una bona zona per escalfar i fer uns bons estiraments. Va ser aleshores quan el cel es va començar a posar molt negre i ens va fer preveure una cursa passada per aigua. En la 10km hi havia uns 3500 corredors, récord de participació i cosa que fa que aquesta cursa es vagi consolidant com una de les importants del calendari català. Deu minuts abans de la sortida ens vam anar col·locant als calaixos de sortida. El Sergi a primera línia al calaix dels sub 38', i el Jonatan al segon calaix d'un total de tres calaixos. El terra ja era moll pel plugim constant que havia anat fent fins aleshores, però tot just abans del compte enrere per donar el tret de sortida va començar a ploure amb ganes, per fer així la nostra primera cursa nocturna més èpica.

El Sergi en el pas pel km 5.
La cursa es va convertir en una 10km obstacles, ja que s'havia d'anar molt en compte de no trepitjar les línies blanques de la carretera i dels passos de zebra per evitar el que seria una caiguda segura. També era important marcar una bona traçada a les rotondes més tancades ja que l'asfalt era molt poc adherent. No sabem fins a quin punt el terra moll et pot fer perdre temps, però el que està clar és que en cada impuls cap endavant notaves com una part de la força es perdia. El fet que el km5 fos el mateix punt de l'arribada està molt bé, ja que així el públic podia veure passar els corredors en dues ocasions i a més la dosi d'ànims que et transmet passsar pel mig de la multitud en el punt mig de la cursa no té preu. Per altra banda, el fet que la cursa fos donar dues voltes al mateix circuit, psicològicament és bastant dur ja que costa distreure la ment un cop ja has fet un primer reconeixement del terreny i penses en tot el que et queda per acabar.

El Sergi ben moll tastant la fideuà.
Pel que fa als obsequis d'aquesta cursa, ens van donar una samarreta tècnica blau cel i el més original,  tots els corredors a l'arribada recollien un plat de fideuà per reposar forces i fer una mica de sopar.

El primer classificat va fer un temps de 32:30 i la primera noia un temps de 36:11. Per ser només la tercera edició, vam poder notar un molt bon nivell dels corredors.  Prement aquí veureu els resultats de la cursa.

El Jonatan va fer un temps de 44:37 baixant així més d'un minut la seva marca de feia una semana a la Cursa dels Bombers. Tot i fer poc que va sortir de la lesió, està tornant a apropar-se al seu millor registre. El Jonatan va quedar 40 de 166 la categoria promeses i 609 d'un total de 3271 finalitzats de la general. (Prement aquí l'informe del Jonatan)

El Sergi va fer un temps de 38:14. No és el seu millor registre però en les últimes curses està aconseguint mantenir el seu més bon nivell. Va quedar 6è de la categoria promeses i 92 de la general. (Prement aquí l'informe del Sergi)