28 de març de 2012

1er duatló de carretera La Noguera


En vista de l'èxit del primer duatló, hi havia ganes de repetir.Així, doncs, el passat dissabte 24 em vaig aixecar per anar-me'n a fer el 1er duatló de carretera de la Noguera.
No hi havia una alta participació (70-80 persones), però en només arribar es notava el nivell. La majoria de bicicletes, un 70%, més o menys, eren de carretera, ja que, el circuit de bicicleta (els 30km) transcorria tot en carretera. Jo, per això, portava la meva bicicleta de BTT perquè de carretera, no en tinc. Per tant, ja només amb aquest fet, ja hi havia un cert desaventatge per part meva. Però això no era cap excusa! Així, doncs, arribats al Càmping la Noguera, vaig anar a buscar els dorsals (per bici i jersei) i em vaig anar a canviar. Mentrestant, veia passar bicis que aparentaven ser molt bones.
Un cop canviat, i quan faltaven uns 30 minuts per començar, me'n vaig anar a escalfar. Com que aquest duatló es començava per la carrera a peu, vaig escalfar corrent. Com a mínim començaria la cursa en el meu camp, ja que, amb la bicicleta només havia competit en el passat duatló.
La cursa va començar a les 10.35, 5 minuts més tard de l'hora prevista, ja que, ens van fer una prèvia explicació de la cursa i del seu recorregut.
6.5km corrent a peu, 30 km amb bicicleta i, per acabar, 1.8km corrent a peu ("l'últim sprint" que deia el del micrófon...).
- http://www.duatlocarretera.blogspot.com.es/2012/01/duatlo-de-carretera-la-noguera-24-03-12.html 
- http://www.duatlocarretera.blogspot.com.es/2012/01/tracks.html
Començat el duatló, els nervis del inici van començar a disminuir i la concentració era màxima!
 Em vaig col·locar força al davant, ja que, si més no, volia fer un bon temps en la primera carrera.

      

No va ser gens fàcil, ja que, l'inici ja començava amb una forta pujada que va fer augmentar de cop les pulsacions. Em notava que anaven molt i molt ràpid, però havia de seguir! Per sort, va venir un petit descans, però no va durar molt, perquè mig quilòmetre desprès, va venir la pujada forta de la cursa. Un camí de pedres on vaig haver d'alternar el córrer amb caminar ràpid. Al arribar al punt més alt, ens van donar aigua i ja vaig poder dedicar-me a córrer en tot moment. Tot i ser baixada, anava tant fort que em costava respirar. Les pulsacions i les respiracions eren força altes. La corredora que tenia al costat, per això, no respirava tan fort, cosa que em preocupava, per la meva part, evidentment. Però al cap d'uns minuts, al quilòmetre quatre, les pulsacions i respiracions es van estabilitzar i vaig poder córrer més tranquil·lament.Arribat a la meta (punt de transició), vaig sentar-me al terra per descansar.

 Mentrestant, em vaig canviar els quecs, vaig agafar el casc i els guants i vaig fer un glop d'aigua. Estava a punt per continuar el duatló.
Ara venia el tros més llarg i el que em semblava més complicat, els 30 km amb bici. Els 5 primers quilòmetres se'm van passar força ràpid, gràcies, en part, a un altre ciclista que anava més o menys a la meva velocitat i al qui he d'agrair que em deixés veure de la seva aigua un parell de cops durant la cursa. Tot i que se'm passava molt ràpid, una altra cosa que també passava molt ràpida eren els ciclistes que m'anaven adelantant. Tal i com m'havia imaginat, la bicicleta em traicionaria una mica. Però no em preocupava, s'havia que era normal, ja que, tots els que em van adelantar portaven bicicleta de carretera.
Jo anava seguint, a bon ritme, la veritat. D'aquesta manera, passat Gerb, va començar la pujada. Allà vaig deixar enrere a 4 o 5 ciclistes. Fins i tot, em vaig trobar un ciclista (no competidor amb un BTT) que em va dir "ese si que es bueno, tu si que llevas una buena bici eh...con dos cojones". Allò em va animar força!
Així, amb ànims de continuar, vaig pujar fins al punt més al amb uns 45 minuts, per a mi, un grandíssim temps. La baixada es va fer força més fàcil, com a mínim, fins arribar, altre cop, a Gerb. A partir d'allà ja no hi havia baixada i va ser el tram més dur de la carrera amb bicicleta. Però vaig treure forces i vaig seguir pedalejant amb força.


D'aquesta manera, amb força i amb les últimes forces per deixar la bici i seguir corrent, vaig arribar al punt de transició. Tan sols vaig haver de deixar la bicicleta, els casc i els guants i vaig seguir corrent amb els quecs que portava, ja que passava de perdre temps en canviar-me'ls altre cop. 
Els dos últims quilòmetres he d'admetre que se'm van fer força eterns, sobretot, el primer. Per sort, als últims 300 metres ja veia la meta i vaig decidir fer "l'últim sprint".
Vaig passar la meta força cansat, però content! Havia realitzat un gran duatló i estava molt content tant dels temps com del meu rendiment. Córrer per Meià Runners sempre és un gran plaer i una gran motivació ;)

Com a sorpresa que em vaig endur, va ser que vaig quedar 3r de la meva categoria, júniors. Per pura sort, havia decidit quedar-me a veure l'entrega de trofeus i quan passaven a la categoria júnior, sento que diuen: 3r classificat, Ivan Balagueró Masanés. Amb una cara d'extranyat, vaig pujar al "podi" i em van donar la pertinent medalla que m'acreditava com a tercer classificat de la categoria júnior.

1 comentari:

  1. Perdoneu per les imatges, però resulta que s'ha de pagar 3€ per fotografia si les vols amb alta qualitat i sense el correu pel mig.
    Si disposo d'altres imatges millors, les cambiaré!

    ResponElimina