23 de setembre de 2013

Carros de Foc Skyrunner 2013

Es tractava de recórrer els 9 refugis del parc en menys de 24h, acumulant 4600m de desnivell positiu. Després d'aconseguir fer 3000m positius, 13h de camí i a falta de només dos refugis per acabar, les sensacions eren bones però no vam poder evitar que ens enganxés la tempesta a 2500m d'alçada i vam decidir no seguir amb pluja i de nit... Tot i així una experiència molt bona, un altre any serà!!

Refugi a refugi:
Vam sortir del pàrquing d'Espot a les 6.15 del matí i a les 6:50 arribàvem a Mallafré. Allà, ens vam canviar, vam agafar aigua i vam segellar. Total, a les 7.15 vam sortir cap a Amitges. Encara no dúiem una hora que ja érem al refu. No ens hi vam estar molta estona, com a molt cinc minuts. Segellar, una mica d'aigua, menjar i som-hi. Ara tocava Saboredo! Amb aquest hi vam invertir una hora i quart. El port de Ratera se'ns va fer molt curt en comparació a fa dos anys i la baixada...encara més!
Arribant a Saboredo, ja vam poder segellar a fora del refugi, no ens va caler entrar, s'agreix!
Allà, vam trobar-nos amb una noia que ens era familiar: la guarda del Mallafré. S'havia fet mal i la van venir a buscar amb helicòpter. Bé, quan estàvem pujant el coll vam veure'l arribar i vam deduir que era per ella, que s'havia fet mal al turmell. 
Arribats a colomers amb una hora i mitja de camí, ens vam aturar per menjar un entrepà. Vam descansar 11minuts! El Sergi no volia parar ni un segon i hem feia anar a 6velocitats a l'hora de menjar...Bé, ara tocava el port de caldes...que no s'acaba mai! 
El tram Colomers-Restanca ja es va fer una mica més llarg. A més, el mal temps començava a deixar-se veure. Vam baixar i pujar molt ràpid de Restanca, doncs teníem les motxilles al coll de crestada. Sincerament, pensàvem que estarien ben MOLLES! Per sort nostra, no va ser així! Els núvols de pluja es van moure cap a l'est. D'aquesta forma, vam poder arribar sans i estalvis a Ventosa. Ara sí, el desgast físic començava a notar-se. El pitjor era que el psicològic no estava al 100%, doncs el temor pel mal temps ens feia recular.
Però "que coi" tocava pujar el Contraix i pujaríem el Contraix! Passades 2h i mitja...així va ser, érem a dalt del coll. Evidentment, a dalt de tot i feia un fred...que no invitava a quedar-nos. Per tant, al veure que la muntanya allà no ens i volia, vam marxar. Que llargaaaa es va fer la baixada....No va deixar de ploure en cap moment. 700metres de desnivell negatiu amb pluja i uns 300 amb pedra inclosa. 
Arribats al Llong, eren quasi bé les vuit de la nit. Dúiem 12h i 40 minuts. Què fèiem? Doncs finalment, allà es va acabar l'Sky Runner per nosaltres. 
Crec que hauríem acabat perfectament, ja que només ens quedaven tres etapes i encara disposàvem d'11h i 20 minuts. 
Però, crec que també el Sergi, ens quedem amb el bon record d'haver fet 7 dels 9 refugis de carros de foc amb 12h i 40mins!  
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada