15 de juny del 2014

On la bellesa és real

On la bellesa és real


El Sol s’alçava en l’horitzó
vestint la vall i les muntanyes
de preciosos colors.

 

 El riu, que baixava amb força
degut al ja imminent desglaç,
portava, de nou, vida i força
per allà on deixava constància
del seu pas.


El verd dels arbres i els camps,
s’imposava i s’eduïa a qualsevol.
Qualsevol que pogués apreciar
la més gran bellesa
que aquest món et pot donar.


Les muntanyes,
per la seva banda,
s’alçaven com a gegants,
imposant força en el paisatge
cridant a qualsevol
que s’hi atrevís a pujar.


L’alta muntanya és espectacular.
Pots anar-hi mil vegades,
però mai te’n cansaràs.


Pots haver baixat pel riu,
pujat tots els cims,
jugat en els boscos
estirar-te en els camps,
però, sempre et proporcionaran
allò que anhelem,
la veritable felicitat,
la gran oblidada...
Felicitat Natural!



Allà, doncs, en lo més alt,
on els animals hi fan vida,
i on, tan sols, un parell de poblats
resisteixen el fred de l’hivern,
serem feliços i eterns.



Doncs, allà, els cels
a la nit són estrellats.
La vida,
plena de felicitat.
I la bellesa,
massa bonica
com per deixar-la escapar.


                                                                                   Ivan Balagueró Masanés

12 de juny del 2014

1a Trail lo Bunker



El passat diumenge 1 de juny es va celebrar, a foradada, la 1ª Trail lo Bunker, una cursa de muntanya que uneix els pobles de Foradada, Rubió i Montsonís amb 14,5 km’s i 700m de desnivell positiu.
En aquesta cursa i vam participar 4 Meià Runners (Ricard Burset, Andreu Naudi, Adrià Serra i Ivan Balagueró, jo mateix).
La sortida era a les 9 del matí, però no va tocar aixecar-se molt d’hora, doncs quedava al costat mateix de casa.
Segurament, la cursa en la que hi havia més cares conegudes i amb un alt nombre de participants per ser la primera edició (120corredors i 70 caminadors).


Quedar entre els 10 primers era possible i m’havia estat entrenant força per poder realitzar un bon paper. El recorregut de la cursa, tot i tenir-lo a prop, tan sols l’havia fet una vegada (i sense acabar els últims 3km’s, doncs molèsties al peu no m’ho van permetre). Tot i així, si que havia fet a trams el recorregut.
Donada la sortida em vaig situar al capdavant, en una 1a posició que vaig mantenir fins al km2, quant arribats en un llarg pla, els 5 corredors que duia al darrera em van passar. Està clar que al pla he de millorar força! Anava amb els 6 primers (Xavier Solsona, Francesc Jové, Gilbert Chacon, Romà Colom i Ricard Burset) quan, de sobte, al km4 em va començar a agafar força mal de panxa, fet que a la baixada no em permetia córrer de forma còmoda.




Tot i que a les pujades podia estrènyer les forces, no podia fer-ho a les baixades. D’aquesta forma, em van anar passant corredors fins que vaig poder-me mantenir entre el 7è i 10è. 



Vaig arribar al punt geodèsic (meitat de cursa i punt més alt) 9è. Llavors, em va passar un corredor, ja que vaig parar a veure, i durant la baixada, em van passar dos corredors més. A les pujades seguia avançant corredors, atrapant aquells que a la baixada m’havien passat, però el mal de panxa i el dolor que em provocaven les Saucony (bambes) al turmell del peu dret (fet que altres corredors m’han confirmat que també els passa amb aquest model d’aqueta marca) no em permetien dur el ritme que volia.
Finalment, vaig poder arribar a meta amb un temps d’1h 29mins, juntament amb l’11è corredor, per tant, acabant 12è de la general.
Sincerament, penso que si m’hagués trobat bé hauria pogut acabar entre els 8 primers. Però em quedo amb les bones sensacions de l’inici de cursa i que vaig poder aguantar amb un ritme força acceptable tota la cursa.


Des d’aquí felicitar l’organització d’aquesta cursa que, crec, es pot qualificar de 10! Bons avituallaments, bona bossa del corredor, bona organització, bons trofeus. FELICITATS!

Meià Runners



Classificacions: https://www.inscripcions.cat/traillobunker2014/classificacions
Vídeo cursa: https://www.youtube.com/watch?v=P-WW15rvIks