25 de febrer del 2014

8a 10km Balaguer

Amb la idea de baixar de 40' en els 10km's vaig sortir de la línia de sortida, del globus inflable preparat pels corredors i corredores de la mitja marató, 10km i jogging (5km) de Balaguer.

Duia quasi bé tres mesos, des de la sant silvestre d'Artesa de Segre (10km), en que vam arribar tercers, amb un temps de 40'30'', per darrere del Ruben Llobet (40'20) i el Romà Colom (40'). Amb entrenos espontanis, ja que, l'esquí de fons m'ocupava la major part del temps, vaig començar-me a preparar a falta de dos setmanes. Considero, però, que em vaig sobrepassar durant la setmana mateixa de la cursa. Això, em va provocar que, durant la cursa, em notés les cames carregades. 

Però, anem al gra: amb l'Andreu arribàvem a les 9.45 a Balaguer. Aparcàvem, anàvem a buscar dorsals, salutacions entre corredors i corredores coneguts i/o amics i cap al cotxe a canviar-nos. Anem a deixar la clau del cotxe i ens posem a escalfar amb el Romà Colom, que, a diferència de nosaltres, feia la mitja. 
Tot molt ràpid, ens posem a la línia de sortida i som-hi! Almenys, va donar temps per desitjar sort, abans o mentre escalfàvem, a la gent més propera: els fondistes d'Artesa i els corredors d'AE Baldomar. Cadascú tenia el seu repte en ment i ara tocava sofrir per poder-lo vèncer. 
Els 3 primers km's es van fer força ràpids, acompanyat del Romà. Anàvem amb un ritme més baix de 4min/km, pel que em deia, ja que, com de costum, de rellotge 0. 
Finalment, al km 4 el Romà va començar a apretar una mica la màquina i s'anav distànciant. Tot i així, el veia a 5-10metres en tot moment fins que, passat el tram del riu, a 6'5km (més o menys), els de la mitja i 10km's ens vam separar. Des de lluny, li vaig desitjar sort, doncs era la seva 1a mitja marató.
La zona del riu, d'una durada d'uns 2km's, tot i ser un recorregut molt bonic i interessant, em va desmotivar. Notava que no avançava amb el mateix ritme que fins llavors. 
Arribat al 7è km, vaig poder tornar a córrer com al principi, si més no, amb les mateixes forces i ganes. 

Finalment, arribava als últims km's i, per sort, era una zona que em coneixia força de la ciutat. Allò, em va permetre saber exactament el recorregut que em quedava. 
Al final, arribant al camp de futbol, el Jordi Aumedes, em va dir: "va Ivan! Si apretes potser encara pots baixar de 40. Però hauràs de córrer!" Paraules motivants per a mi, em van fer entrar al camp, corrent més del que ho havia fet durant la cursa. Llavors, a uns 100metres vaig veure que el marcador reflectia un 39 que, en breus instants, s'acabaria. Finalment, vaig entrar a meta amb el crono marcant: 40'15''. 
Tot i així, el temps real, corroborat pel xip que duia al dorsal, va ser 40:12, nova MMP. Tot i no estar satisfet amb el temps, doncs no havia baixat de 40, vaig marxar pensant i amb excuses, possiblement vàlides, que es podia millorar el temps en la següent. Doncs sense anar sobreentrenat i amb un recorregut d'asfalt, potser es podria aconseguir un 39. S'haurà de córrer per veureu-ho.

32è de la general de 256 corredors/eres i primera posició per un gran Jose Luís Blanco amb un temps de 30:59.




http://results.chronotrack.com/athlete/index/e/7055457