23 de setembre del 2013

1a duatló Vila Ducal de Montblanc

Marxàvem amb el Ferran i el Paco a les 7.35 d'Artesa i arribàvem, amb molt de temps, per preparar la cursa.
Primer, vam anar a deixar les bicicletes i el material al BOX i, tot seguit, a buscar els dorsals, però encara no era l'hora d'entrega quan hi vam arribar.
Quan ja teníem els dorsals, vam anar a un bar a fer un veure. Tot seguit, em vaig anar a canviar, ja que els dos membres del CUDOS ja n'estaven.
Una mica d'escalfament previ i cap a la zona de sortida. 130 duatletes a punt i...SORTIDA!
Vaig voler posar-me al grup del davant, però 2 corredors es van desmarxar força i el grup, d'uns 20-25 corredors, es va anar disgregant i augmentaven les distàncies. Al final, intentava no deixar passar un parell o tres de corredors que tenia al davant i al darrere.
Finalment, em va passar un corredor i jo en vaig passar a dos i vaig realitzar el primer tram (5km) en 18.40 (19.20 contant el temps de transició en el box). Anava 4t de categoria a 30s del tercer, genial!


Però quan ja havia passat 2 ciclistes i duia un bon ritme...caiguda! en un tram on hi passa el riu un ciclista em va passar i em va fer frenar i vaig caure. Això, van fer que la cadena de la bicicleta s'encreués. Els atletes m'anaven passant i jo m'anava desanimant. Finalment, passats quasi bé 10 minuts, vaig poder-la arreglar.
M'havia desmotivat, però un cop damunt la bicicleta, les ganes van sorgir de nou. El tram amb bici, evidentment, em va fer perdre 45 posicions de la general, però sabent que vaig avançar almenys uns 20 ciclistes i que la segona volta amb bicicleta la vaig fer amb 25minuts, doncs...estic content!



Arribat altre cop al Box, vaig deixar la bicicleta, em vaig posar les bambes i...a córrer de nou 1.8km.
Finalment, vaig acabar en 70a posició i 6a de la categoria amb un temps de 1h 29mins.

El recorregut no estava malament (molt ben marcat) i l'organització molt bona! Tot i que, faltava gent en el tram del riu (vaig veure caure molts ciclistes i un parell més de persones hi haurien vingut molt bé). Però prefereixo més muntanya, més desnivell!

2a Cursa de muntanya d'Alòs

Ja que fa molt temps d'aquest esdeveniment esportiu (10 d'agost) i tampoc disposem de molta informació en quant a recorregut, classificacions, fotos, etc, farem un resum ràpid.
En aquesta carrera i vam assistir tots els membres de Meià Runners, però el Pona i el Joan es van quedar repartint papers de la cursa.
La cursa tenia una distància de 8.5km i 300metres de des. positiu.
El Sergi va arribar en 7a posició amb un temps de 39mins (no se exactament els segons), el Jose en 10a o 11a posició amb un temps de 41mins i 45segons i jo en 9a posició amb un temps de 41mins i tres segons.

El recorregut és força bonic i exigent. A més, feia molta calor (seria convenient...canviar l'hora de la cursa).
Molt bon ambient i esperem l'any que bé poder-hi tornar!

Carros de Foc Skyrunner 2013

Es tractava de recórrer els 9 refugis del parc en menys de 24h, acumulant 4600m de desnivell positiu. Després d'aconseguir fer 3000m positius, 13h de camí i a falta de només dos refugis per acabar, les sensacions eren bones però no vam poder evitar que ens enganxés la tempesta a 2500m d'alçada i vam decidir no seguir amb pluja i de nit... Tot i així una experiència molt bona, un altre any serà!!

Refugi a refugi:
Vam sortir del pàrquing d'Espot a les 6.15 del matí i a les 6:50 arribàvem a Mallafré. Allà, ens vam canviar, vam agafar aigua i vam segellar. Total, a les 7.15 vam sortir cap a Amitges. Encara no dúiem una hora que ja érem al refu. No ens hi vam estar molta estona, com a molt cinc minuts. Segellar, una mica d'aigua, menjar i som-hi. Ara tocava Saboredo! Amb aquest hi vam invertir una hora i quart. El port de Ratera se'ns va fer molt curt en comparació a fa dos anys i la baixada...encara més!
Arribant a Saboredo, ja vam poder segellar a fora del refugi, no ens va caler entrar, s'agreix!
Allà, vam trobar-nos amb una noia que ens era familiar: la guarda del Mallafré. S'havia fet mal i la van venir a buscar amb helicòpter. Bé, quan estàvem pujant el coll vam veure'l arribar i vam deduir que era per ella, que s'havia fet mal al turmell. 
Arribats a colomers amb una hora i mitja de camí, ens vam aturar per menjar un entrepà. Vam descansar 11minuts! El Sergi no volia parar ni un segon i hem feia anar a 6velocitats a l'hora de menjar...Bé, ara tocava el port de caldes...que no s'acaba mai! 
El tram Colomers-Restanca ja es va fer una mica més llarg. A més, el mal temps començava a deixar-se veure. Vam baixar i pujar molt ràpid de Restanca, doncs teníem les motxilles al coll de crestada. Sincerament, pensàvem que estarien ben MOLLES! Per sort nostra, no va ser així! Els núvols de pluja es van moure cap a l'est. D'aquesta forma, vam poder arribar sans i estalvis a Ventosa. Ara sí, el desgast físic començava a notar-se. El pitjor era que el psicològic no estava al 100%, doncs el temor pel mal temps ens feia recular.
Però "que coi" tocava pujar el Contraix i pujaríem el Contraix! Passades 2h i mitja...així va ser, érem a dalt del coll. Evidentment, a dalt de tot i feia un fred...que no invitava a quedar-nos. Per tant, al veure que la muntanya allà no ens i volia, vam marxar. Que llargaaaa es va fer la baixada....No va deixar de ploure en cap moment. 700metres de desnivell negatiu amb pluja i uns 300 amb pedra inclosa. 
Arribats al Llong, eren quasi bé les vuit de la nit. Dúiem 12h i 40 minuts. Què fèiem? Doncs finalment, allà es va acabar l'Sky Runner per nosaltres. 
Crec que hauríem acabat perfectament, ja que només ens quedaven tres etapes i encara disposàvem d'11h i 20 minuts. 
Però, crec que també el Sergi, ens quedem amb el bon record d'haver fet 7 dels 9 refugis de carros de foc amb 12h i 40mins!