26 de març del 2013

Coll de Comiols

El passat diumenge dia 24 de febrer em vaig aixecar a les 9 del matí amb la intenció de pujar al Coll de Comiols.
Tenia dos rutes pensades i, al final, vaig acabar escollimt la curta, però, també, més segura.
Aquesta, requeria passar pels pobles de Alentorn, Vilanova de Meià, "Toló", - Coll de Comiols-, Montargull, Vall-llebrera, Vernet i, altre cop, Artesa de Segre.
Així, doncs, decidit, a les 10:30 del matí sortia de casa. El temps i la temperatura acompanyaven.
Ja només en els primers 10km començava a suar (les curves d'Alentorn): un cop passat Alentorn (380m) km6, és tot pujada fins al km 10 (580m). Desprès d'això un parell de baixades on vaig assolir, en una d'elles, la xifra de 65km/h, i un parell de pujades fins a arribar a Vilanova de Meià, la primera parada.

Vilanova de Meià
A Vilanova vaig omplir l'ampolla de la bicicleta d'aigua d'una de les fonts del poble. Aquest, és conegut per la quantitat de fonts que té, tant al poble, com als seus voltants.
Desprès de veure i haver agafat les provissions suficients, vaig continuar. La següent parada...Hostal Roig. M'esperaven 10km més i 500m de desnivell positiu.
Cal dir, que les vistes del Montsec hem van acompanyar al llarg de tot el viatge. Sempre és un plaer poder-lo contemplar.



Hostal Roig
 Arribats a l'Hostal Roig, vaig fer un parell de fotos i vaig baixar cap al cruce que em duria a Toló.
Per sort, ara era tot baixada (4km per camins, un descens molt bonic i entretingut que em va fer oblidar de la pujada durant uns minuts).

Això, però, no va durar gaire i, en un no res, ja tornava a estar pujant. Ara, deixava el camí per agafar, altre cop, la carretera que em duria fins a dalt del coll de Comiols.


Deixant el camí de Toló


Abans d'arribar al Coll, vaig trobar un camí que duia a Bon Repós. Degut a que desconeixia que era, vaig decidir seguir-lo. Per sort, em vaig trobar un noi que em va informar que quedava relativament a prop d'on estàvem. D'aquesta manera, em vaig posar a pedalar esperant trobar aviat aquest poble.
Quan vaig arribar em vaig sorpendre una mica. El lloc era molt xulo i, en un ample descampat s'hi trobava un enorme edifici que, aparentava ser, un espècie de col·legi però que serveix, imagino per poder-s'hi allotjar. Al poble, com a element a destacar, també hi havia cavalls.

Desprès d'un parell de fotografies i havent contemplat un lloc nou, totalment desconegut per mi, vaig tornar a agafar el camí que hem duria, altre cop, fins a la carretera. Abans, però, em vaig tornar a trobar aquell noi que m'havia informat a l'inici del camí. Li vaig donar les gràcies i vam estar xerrant un parell de minuts (resultava que volia travessar tota la Serra del Montsec), tot seguit, vaig continuar, ja no em quedava res per arribar a dalt.
Dit i fet, al cap d'uns minuts em trobava, per fi, al Coll de Comiols.

Coll de Comiols (1102m)



Un cop allà, vaig parar a menjar i beure i reposar una estona. Van arribar cotxes que es van parar per veure les vistes i menjar alguna cosa. En un dels cotxes que van parar i anava una família que anava a esquiar a Port-Ainé. Com es pot veure al fons, per sort, aquest any de neu no en falta!

Ara tocava baixar, i no em calia entretenir més. Ja havia arribat al coll i ara, tan sols, em tocava baixar: 800metres de desnivell negatiu en 25km.





La baixada va ser força tranquil·la. Hauria pogut estar millor si no hagués fet vent. M'inpedia agafar velocitat i, segons com, em feia tambalejar. Si hagués anat per camins, això no m'hauria preocupat molt, però al baixar per carretera...
Baixava amb una mitja de 35km/h, com ja he dit, el vent feia que no pogués agafar velocitat, llàstima.



Al final, vaig acabar passant per Montargull i Vall-llebrera i, abans d'arribar al Pont de Vernet, vaig deixar la carretera principal (que ja n'estava una mica fart...) i vaig agafar "camí" per anar cap a Vernet i, d'allà, directe a Artesa de Segre.




Segons el conta quilòmetres de la bicicleta havia fet: 71km i 2500m des desnivell en 3h i mitja, amb una velocitat mitjana de 19km/h.

2 de març del 2013

PROJECTE MEIÀ RUNNERS


 Meià Runners (l’equip de running i excursionisme de la vall de Meià) està buscant membres que s’uneixin a nosaltres. Volem fer que Meia Runners, fins ara un equip no federat, consti com a entitat esportiva dins de la FEEC i el món de l’esport.

El que ens agradaria és poder aconseguir que d’altres persones puguin representar, en esdeveniments esportius o no, la Vall de Meià, i es sentin identificats i units amb aquest equip. Com més membres siguem, com més pinya puguem fer; més aconseguirem fer “gran” aquest petit però preciós territori entre esportistes, amants de la naturalesa, viatgers i d’altres persones que, d’alguna manera o altra, els pugui atreure aquest indret.

A més, sobretot per aquelles que fan esport (en major o menor freqüència) unir-se a Meià Runners els aportarà un gran ventall d’avantatges:
- Estar federat i gaudir de descomptes en múltiples curses, refugis i forfaits*.
- Descomptes en productes d’alimentació esportiva com Isostar (begudes, barretes energètiques...).
- Descomptes en material esportiu

I pels qui no acostumen a fer esport, també:
- Descomptes en els bars de Vilanova de Meià
- Descomptes en roba, bambes....


*Per poder veure tots els beneficis d’estar federat en la FEEC entra en la pàg: www.feec.cat/menu-feec/serveis-amb-descompte

Et convidem a venir el dissabte 30 de març a la sala d’actes de l'Ajuntament de Vilanova de Meià. Ajudan’ns a fer d’aquest projecte, d’aquest somni, una realitat i beneficiat de tots els avantatges de ser un/una Meià Runner.